Хуманитарне активности организације ”Млади за Космет”

Чланови хуманитарне организације „Млади за Космет“ из Подгорице почетком новембра 2017. године посјетили су манастир Високи Дечани и том приликом уручили новчану помоћ у износу од 2 500€ српским породицама са подручја Метохије.
Помоћ је уручена породицама које живе у Великој Хочи, Гораждевцу, Љевоши, Жачу и Дрснику.
Чланови организације “ Млади за Космет “ организују велики број хуманитарних акција, трибина, предавања и путовања. Нарочито су препознатљиве њихове акције продавање дуксева, капа, мајица са познатим и препознатљивим мотивима из историје Црне Горе. Сав прихот је намијењен угроженим породицама са Косова и метохије. 

Следећа хуманитарна акција је:

Ходочашће поводом славе манастира Високи Дечани

 
Хуманитарни омладински клуб “Млади за Космет“ поводом обиљежавања славе и ове године организује ходочашће за манастир Високи Дечани.
Програм путовања:

 

– Полазак за Призрен у четвртак 23.11.2017. у раним јутарњим часовима испред Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици.
– Обилазак цркве св. Ђорђа у Призрену, цркве Богородице Љевишке, Богословије св. Кирила и Методија. Наставак пута за Пећку Патријаршију. Ноћење.
– Полазак за манастир Високи Дечани 24.11. у раним јутарњим часовима, молитвено учешће на Литургији, резање славског колача, слобдно вријеме.
– Полазак у Подгорицу у вечерњим часовима.
– Цијена 25€
– Пријаве и информације на бр. тел: 068/800-760
 
Више информација о хуманитарној организацији „Млади за Космет“ – http://www.mladizakosmet.org