Куп Светог Марка 2017


   Свети Марко, слава и чувар града Подгорице, и ове године значио је позив свим хуманим људима да учествују на трећем турниру који је организовао Хуманитарни омладински клуб – ''Млади за Космет'' на терену код ОШ ''Штампар Макарије''.

   Овогодишње такмичење окупило је 32 екипе, што је више него лане. Већ традиционално, приход од турнира био је намијењен корисницима народних кухиња при Митрополији црногорско приморској.

   Првог дана турнира, у суботу, одиграни су мечеви шестаестине и осмине финала, док су у недјељу на програму били мечеви четвртфинала, полуфинала и утакмица која је одлучивала побједника. Прошлогодишњи освајач, екипа ''Монтенегро Петрол'' успјела је да одбрани титулу, побиједивши у финалу одлични састав Честерфилд, који је покупио симпатије многих гледалаца. Епитет најпријатнијег изненађења подијела је екипа Вирпазар, коју су представљала дјеца узраста 12 – 13 година. Показали су да и најмлађи имају смисла за спорт, али и за хуманост.

   Након завршеног такмичарског дијела, у гостопримници ''Архонтарики'' код Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици, уприличен је коктел за све учеснике турнира, као и додјела захвалница и пехара.

   Специјалну захвалност дугујемо FK Calcio који је и ове године био домаћин турниру, као и Coca – Coli која је обезбиједила освјежење за играче.

   На турниру је прикупљено 1.000 еура, што од котизација за учешће, што од донација посјетилаца. Сав новац биће преусмјерен за народне кухиње, на чијем челу је отац Миомир Вулевић, координатор пројекта.

   Овај турнир и сви његови учесници служе као подсјетник јавности да има много оних којима су неопходне услуге народних кухиња. Жеља нам је да пробудимо свијест код хуманих људи који могу и желе да помогну да то ураде. Помоћ је пријеко потребна сваког дана.”Млади за Космет”ФОТО-ГАЛЕРИЈА