Хуманитарно вече ”Догодине у Призрену” 
    Протеклог викенда наша организација прославила је десет година свог постојања и рада. Том приликом је у суботу 10.11.2018.г. у крипти Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици, која је била премала да прими све заинтересоване посјетиоце, организовано хуманитарно вече "Догодине у Призрену" на којем су нам се концертом представили ученици Богословије у Призрену.    Вече је уљепшала Даница Црногорчевић а наступили су и  специјалнии гости, чланови Београдског Синдиката, који су заједно за Богословима отпјевали пјесму "Догодине у Призрену", што је и био наслов и мотив цијеле вечери. 
 
   У току програма наш пастир и духовни учитељ Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије уручио нам је архипастирску похвалницу за наш десетогодишњи рад, што нам је причинило велику част. Похвалница је стигла не само као резултат рада чланова организације, већ је заслуга сваког од наше браће и сестара који су макар једном купили неки од наших производа, уплатили одређени новчани износ, посјећивали са нама светиње Косова и Метохије, учествовали на фудбалским турнирима или било којим другим акцијама.
 
   У недељу 11.11.2018.г. , такође у крипти Храма, одржан је разговор са младима на тему "Утицај поп културе на систем вриједности" у ком су учествовали о. Иларион (игуман манастира Драганац), о. Андреј (професор призренске Богословије) и чланови Београдског Синдиката: Феђа Димовић, Блажо Вујовић и Бошко Ћирковић.
 
   Као резултат ове хуманитарне прославе десет година нашег рада прикупљено је 3.374€ a приход ће бити прослијеђен Богословији у Призрену, као и Народним кухињама које на простору Косова и Метохије.
 
   Посебну захвалност дугујемо учесницима прославе, игуману манастира Драганац оцу Илариону, ученицима Призренске Богословије на челу са о. Андрејем и професором Дејаном Ристићем, члановима састава Београдски синдикат, Даници Црногорчевић и старјешини Храма Христовог Васкрсења у Подгорици о. Драгану Митровићу са свештенством.