Обиљежена слава у манастиру Високи Дечани и уручена помоћ

   

   Хуманитарни омладински клуб „Млади за Космет“ је и ове године прославио своју крсну славу - Светог краља Стефана Дечанског. Већ традиционално у нашој организацији реализовано је ходочасничко путовање у манастир Високи Дечани на манастирску, ктиторску славу. Група од 70 ходочасника из Подгорице је у поноћ 23. на 24. новембар кренула организованим превозом на наш Космет и у манастир Дечане, у који смо стигли у раним јутарњим сатима.
   
   Светом Архијерејском литургијом су началствовали митрополит дабро-босански Хризостом и епископ рашко-призренски и косовско-метохијски Теодосије. Након литургије и послужења славски колач наше организације освештао је и пререзао игуман манастира Драганац, Иларион (Лупуловић). Као и претходних година „Млади за Космет“ су и ове године уручили хуманитарну помоћ коју су прикупљали у току године и на тај начин ставили тачку на овогодишњу прославу десетогодишњице постојања нашег хуманитарног омладинског клуба. Хуманитарној организацији Епархије рашко-призренске "Мајка 9 Југовића" - народне кухиње, уручено је 2000е а призренској богословији "Свети Кирило и Методије" износ од 1000е.

   Након Високих Дечана посјетили смо и древни трон српских патријараха - манастир Пећку Патријаршију. Пуног срца и утисака са Космета смо се вратили нашим домовима у вечерњим сатима. Ово путовање, као и претходна само су нас учврстили у нашој намјери да наставимо путем којим ходимо пуну деценију борећи се за „жилу куцавицу“ српског рода -наше светиње и напаћени српски народ на Косову и Метохији.

   Захваљујемо се свим пријатељима, донаторима и људима добре воље који препознају наш рад и напор који улажемо да бар мало олакшамо живот нашим сународницима и свештенству на Космету.