Млади за Космет: Осмјех косметских малишана мотив за даљу борбу

   „Све оно зашта се боримо и наш труд усмјеравамо протеклих десет година, осликало се протеклог викенда у осмјесима малишана које смо имали прилике да посјетимо“, овим ријечима чланови Хуманитарног омладинског клуба “Млади за Космет“ из Подгорице су описали своје утиске недавне посјете селима Косовског Поморавља – околини Гњилана. Чланова ове организације у недјељу, 13. jануара, заједно са члановима организације „Сви за Космет“ посјетили су школе и вртиће у селима Шилово, Партеш, Горње Кусце, Пасјане и Коретиште и малишанима уручили новогодишње пакетиће.

   „У сваком од ових села имали смо прилику да видимо осмијех и одушевљење најмлађих, који нам дају наду и мотив да наставимо борбу за народ на Косову и Метохији“, истичу чланови ове непрофитабилне организације која је недавно обиљежила 10 година свог постојања и која је, иако званично има само 15 чланова, организатор низа запажених и успјешних активности у помоћи угроженом становништву у јужној српској покрајини и подсјећању наших сународика на значај КиМ и Косовског завјета.

   „Млади за Космет“ новогодишњу акцију новчано су помогли са 670 евра захваљујући великом броју приложника који су узели учешћа у њој. Подгоричко удружење се и овом приликом захваљује дародавцима и позива све људе добре воље да уплатом новчаних средстава на жиро рачун организације дају свој скроман допринос и помогну најугроженије становништво на Космету. Други термин уручивања пакетића је 27. јануар када ће, ако да Бог, опет посјетити свету земљу.

   У складу са планираним активностима ”Млади за Космет” већ припремају следећу хуманитарну акцију за куповину обуће косметској дјеци. Жиро-рачун је 510-93398-79 сврха уплате ”донација”.

   Значајан извор финансирања активности и прикупљања помоћи је и продаја мајица, дуксерица, капа и застава са мотивима који показују везу између Космета и Црне Горе. Из ове организације подсјећају да се због великог интересовања, током овог мјесеца поново могу, слањем поруке на број 068-800-760 или путем друштвених мрежа, наручити мајице „Народ Црне Горе признао те није, Косово је срце Србије“ и „На твојим се врлетима разби сила душманима“. Сви који купе мајице такође учествују у хуманитарним акцијама овог удружења.

УКЉУЧИ СЕ И ДОНИРАЈ!Весна Девић